katls.be: resurrected
Jūs neesat ienācis.

http://www.imdb.com/title/tt0387808/
Idiocracy ir filma, no kuras baidās katrs režisors. Es nerunāju par tās saturu, bet par pašas filmas likteni. Tā tika pabeigta pāris gadus atpakaļ, pēc tam kādu laiku marinējās plauktos. Pagājušajā gadā tā tika parādīta "fokus grupām", kuras nolamāja to ar visiem iespējamiem lamu vārdiem. Studija sadusmojās, atņēma to no lieliskās un ļoti ienesīgās (filma izgāzās kinoteātros, bet palika par vienu no visu laiku lielākajiem DVD hītiem) Office Space režisora Mike Judge rokām, šo to piefilmēja, šo to pārmontēja un gadu vēlāk beidzot to "izmeta" pāris ASV kinoteātros. Pēc tik dramatiskiem notikumiem varētu padomāt, ka filma tiešām ir sūds, jo diezvai visiem noteicējiem ir tik slikta gaume. Un, tagad noskatoties filmu, es varu droši teikt, ka viņi visi kaut ko nedaudz pārprata.
Idiocracy ir komēdija par kādu līdz pēdējam viduvēju amerikāni, kurš tiek ievilkts super slepenā armijas programā - eksperimenta dēļ viņu iesaldē uz vienu gadu. Bet projekts izgāžas un par viņu tiek aizmirsts, tāpēc mūsu varonis pamostas 2505 gadā. Ļoti pamatotu un saprotamu iemeslu dēļ, šī nākotnes civilizācija izrādās....pilnīgi debīla. Tā ir pasaule, kur ekonomija ir dirsā, atkritumu kalni ir augstāki par Everestu un oskarus saņem filma "ASS", kura visā savā garumā dod iespēju apskatīties uz regulāri pirdošu pakaļas tuvplānu.
Un tā kā filma 80% no sava laika pavada ar šiem nākotnes idiotiem un viņu super infantīlajām izdarībām, ir viegli Idiocracy nosaukt par pilnīgi stulbu filmu. Bet tajā pašā laikā grūti nepamanīt, ka tā ir satīra par mūsdienu kultūras līmeni. Šajā ziņā, satīra nav pasniegta ļoti smalki vai daudzslāņaini, bet man liekas, ka varbūt dažreiz tā tam arī ir jānotiek. Jebkurā gadījumā, var redzēt, ka Judge ir nikns un viņam ir ko teikt par mūsdienu sabiedrību, kurā pasaules varenākās valsts prezidents nav spējīgs izrunāt pat dažus ļoti elementārus vārdus. Ne visa satīra trāpa desmitniekā un humors šur tur nenostrādā. Filmas sākumu uzstādītās ambīcijas īsti neattaisnojās filmas gaitā pie tam dažas ainas pat īsti neatgādina viņa humora stilu (varbūt tās arī bija tās pārfilmētās ainas), bet galu galā tas bija interesants kaut arī ne līdz galam izdevies eksperiments par stulbeņiem izmantojot ārēji stulbus, bet tomēr asprātīgus jokus.
7/10
Pašlaik nav šeit
Noskatoties šo filmu mani pārņēma gandrīz bailes - šī var būt komēdija tagad, bet vēlāk? Paskatoties uz dažiem labiem ir redzams, ka pasaules tiešām klūst stulbāka, un iespējams, pēc gadu simtiem, šīs filmas scenārijs būs realitāte. Idiocracy liek tev aizdomāties par nākotni, un, vismaz manā skatījumā, tā nav no filmām kuru tu noskaties, un pēc stundas jau esi aizmirsis, kas pie joda tur bija.
Tiem, kas vēl nav paspējuši noskatīties, dodamies uz Danger.lv, (zelta DVD) un skatāmies.
9/10 (ideja lieliska, realizējums gan varēja būt labāks)
Pašlaik nav šeit
Sākuma aina, kur tiek parādīta atšķirība starp intelektuāļiem un idiotiem kā arī viņu attieksme pret bērnu dzemdēšanu bija ģeniāla un ļoti patiesa:)
Pašlaik nav šeit
Lieliska filma. Vairāk gribas ticēt tādai nākotnei, nekā tai, ko piedāvā vairums zinātniskās fantastikas filmu. Kaut gan man pašam būs vienalga kas notiks pēc 500 gadiem, domājams, ka iespējamo nākotnes redzējumu iegūsim pēc saviem 50 gadiem (ja ne agrāk), un tad jau varēsim spriest, un kuru pusi virzās civilizācijas attīstība. Viss ģeniālais ir vienkāršs
(piemēram - intelektuālais tests cietumā). Interesants redzējums uz to, kas notiks, ja evolūcija sāks iet pretējā virzienā.
Dodu 8/10
Pašlaik nav šeit
Wou... Šis gan ir gabaliņš. Es vienmēr esmu teikusi, ka cilvēku rasei draud briesmas, bet šis jau pat man liekas par skarbu. Kaut gan, nevienu patiesāku filmu par nākotnes vīzijām neesmu redzējusi. Un īstenībā šī ir lieliska, gudra komēdija, noteikti ne izsmalcināti gudra, bet skarbi asprātīga. Nu kā var šī filma nepatik? (viņi noteikti kaut ko pārprata)
8/10
Pašlaik nav šeit
Dīvaini, ka viņa netika izrādīta visā pasaulē. Domāju, ka ar labu reklāmu viņa ievāktu diezgan skanošā. Man vismaz pietika dzirdēt tikai "from creator of Office Space".
Kā jau iepriekš teica, ideja ir laba, bet no tā vajadzēja izspiest vairāk kā tikai nākotnes cilvēces stulbuma izpausmes visas filmas garumā. Daudzkas tajā nākotnes pasaulē vispār nelīmējās kopā... nu labi, varbūt šajā filmā tas nav svarīgi, bet tomēr varēja nedaudz rūpīgāk visu pārdomāt.
6.5/10
Pašlaik nav šeit
Jēlāku filmu sen nebiju redzejis, nesaprotu cilvekus kam šī liekas normāla, vai par laba..
piedevām pati filmas ideja ir absurda, cilvēce varbū kļūst resnāka ar katru paaudzi, bet ne stūlbāka !
Pašlaik nav šeit
Atizz, paskaties apkārt, cilvēki jau ir tik stulbi.
Pašlaik nav šeit
Nez nez, ideja varbūt bija laba, bet man šī filma nelikās nekas special, piedevām nebija klasiskas filmas auras, ne manā gaumē. Kgan daži brīži patika, kopumā so/so
Vērtējums: 6/10
Pašlaik nav šeit